Cast & creatives - De Koning van Amsterdam - Boek nu je tickets

Cast & Creatives

Cast

Sara Afiba

Afgestudeerd in 2023 , speelde in de series Het Gouden Uur en All Inclusive. Was recent te zien in de musical De Hospita.

Sara Afiba

Sabri Saad el Hamus

Lange, indrukwekkende carriere als acteur en speelde in series als Oogappels en Red Light, was van 2008 tot 2027 artistiek directeur van DNA

Sabri Saad el Hamus

Rosa Da Silva

Rosa werd vooral bekend door haar vertolking van Anne Frank in Anne in Theater Amsterdam. Zij speelde met Hanna van Vliet een van de tweelingzusjes in de musical De Tweeling, in Het Pauperparadijs en vertolkt in het Sinterklaasjournaal de rol van "chocopiet".

Rosa Da Silva

Pepijn Schoneveld

Acteur, podcastmaker en cabaretier. Heeft een eigen podcast Pep Talk, speelde o.a in de series Klootzak en Hehobros

Pepijn Schoneveld

Nikita Willemsen

Nikita studeert op dit moment aan Codarts.

Nikita Willemsen

Martijn Fischer

Martijn brak bij het grote publiek door als André Hazes in de musical Hij gelooft in mij en verkocht maandenlang de zalen uit. Ook speelde hij dezelfde rol in de film Bloed Zweet en Tranen. In 2016 speelde Fischer de rol van Jezus in The Passion.

Martijn Fischer

Margôt Ros

Actrice en comedienne, bekend van talloze series, films en theaterstukken. Ros bedacht en schreef met Maike Meijer de televisieserie Toren C. Ze schreef samen met Jeroen Kleijne een boek over de gevolgen van haar hersenschudding, Hersenschorsing.

Margôt Ros

Julia Herfst

Julia is een actrice, zangeres en performer en speelt op dit moment in Marlene, een theatertour over de legendarische Marlene Dietrich. Naast haar theaterwerk speelde zij o.a in Flikken Maastrricht

Julia Herfst

Hannah Rekveldt

Hannah rondde in 2020 de MBO Theaterschool af en werd toegelaten op de toneelschool Maastricht. Ze was onder andere te zien in de musicals West Side Story, Hamilton en solo-performance Ga Maar

Hannah Rekveldt

Hanne Arendzen

De afgelopen jaren speelde zij in meer dan 16 series, vertolkte op toneel de titelrol in Eline Vere en speelde in talloze theaterstukken. In 2023 speelt Arendzen in Augustus: Oklahoma, van Toneelgroep Maastricht.

Hanne Arendzen

Hajo Bruins

Speelde in talloze musicals en in meer dan 25 series en films. De laatste tijd vooral bekend als rechercheur Jim Leeflang in de succesvolle en bekroonde misdaadserie Penoza.

Hajo Bruins

Anne Lamsvelt

Amsterdamse actrice, studeerde in 2007 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Volgde de Masteropleiding Theaterzanger aan het Conservatorium Amsterdam. Speelt mee in talloze theaterproducties.

Anne Lamsvelt

Albert Klein Kranenburg

Allround acteur en theatermaker, bevlogen regisseur van South African Roadtrip. Speelde al in meer dan 45 toneelstukken.

Albert Klein Kranenburg

Creatives

Inge Bos

Producent

“Ik ben maar zelden een verhaal tegengekomen als dat van Caransa. Het laat me niet meer los.”

Door haar vernieuwende producties en breed scala aan artiesten is Bos Theaterproducties, bijna 30 jaar geleden opgericht door Inge Bos, niet meer weg te denken uit het Nederlandse theaterlandschap. Met haar ambitie, vakmanschap en kwaliteit weet Bos ieder seizoen compleet nieuw ontwikkelde Nederlandse theaterproducties te maken, waarbij het aanspreken van een breed en nieuw publiek een grote drijfveer is.

Inge Bos

Leopold Witte

Regie

Leopold Witte is acteur, scriptschrijver en regisseur. Bij het populaire theatergezelschap De Verleiders was hij zowel acteur als regisseur. Hij heeft als freelancer bij diverse theatergezelschappen gewerkt. In 2016 won hij de prijs voor beste regie van een kleine musical voor De terugkeer van Hans en Grietje. Hij heeft twee opera’s geregisseerd en daarnaast werkt hij al 28 jaar als acteur/schrijver en regisseur bij Orkater. Leopold heeft de afgelopen jaren bewezen met zijn voorstellingen een brede doelgroep aan te spreken.

Leopold Witte

Henny Vrienten

Componist

“Het verhaal van Maup Caransa raakt mij, omdat onder de brutale vrolijkheid een gitzwart drama schuilt”

27 juli 1948 – 25 april 2022

Na Doe Maar, waarvan Vrienten zanger en bassist was, legde hij zich toe op onder meer het componeren van muziek voor films en musicals. Zoals de films The Discovery of Heaven, Left Luggage en Sonny Boy en de musicals Doe Maar! De popmusical, Petticoat en Ciske de Rat. Ook was hij twintig jaar lang verantwoordelijk voor de liedjes in Sesamstraat. Hij ontving voor zijn werk de Zilveren en Gouden Harp, twee Gouden Kalveren, twee Edisons en twee Musical Awards. De muziek van De Koning van Amsterdam is zijn laatste theatermuziek. Henny is in 2022 overleden.

 

Henny Vrienten

Leopold Witte en Geert Lageveen

Script

“Een prachtig en uniek verhaal over verlies en triomf. Caransa mag niet vergeten worden.”

Zijn sinds 2000 verbonden aan Orkater. Los van deze vruchtbare en veelgeprezen samenwerking, werken zij ook individueel bij andere producenten en gezelschappen. Leopold Witte speelde in meerdere voorstellingen van het theatergezelschap De Verleiders. Geert Lageveen regisseerde onder meer cabaretiers Plien & Bianca en Veldhuis & Kemper. Samen regisseerden zij twee opera’s en voor hun regie van De terugkeer van Hans en Grietje kregen zij een Musical Award.

 

Leopold Witte en Geert Lageveen

Frans van Deursen

Liedteksten

“Ik vond het altijd al een intrigerend figuur. Van scharrelaar tot miljonair. Daar zit altijd een groter verhaal achter.”

Is al ruim 30 jaar actief op en rond de Nederlandse podia als tekstschrijver, zanger, acteur, vertaler. Bewerkte onder andere de liedteksten van Soldaat van Oranje, vertaalde De Producers, schreef Peter R. de Wold. Hij speelde onder meer in Miss Saigon, The Blues Brothers en Aida. En was in series te zien als In de Vlaamsche Pot, Voetbalvrouwen, Hartslag en Baantjer en in het programma Koefnoen.

Frans van Deursen

Jeroen Sleyfer

Muzikale supervisie
& arrangementen

Is een veelgevraagd dirigent en muzikaal leider in de theaterwereld. Jeroen was de afgelopen 25 jaar verantwoordelijk voor de muziek van meer dan 200 musicals en theatervoorstellingen; deze ervaring bracht hem samenwerkingen met mensen als Henny Vrienten, Thomas Acda, Paul de Munnik, Boudewijn de Groot en Ilse de Lange.

Jeroen Sleyfer

Thomas Rupert

Decor

Thomas Rupert (1967) werkte jarenlang als decor- en kostuumontwerper bij Het Kruis van Bourgondië (tegenwoordig; Huis van Bourgondië ) in Maastricht.  Sinds 1998/1999 werkte Thomas als vaste ontwerper voor Alize Zandwijk in het RO Theater en dansgezelschap Conny Janssen Danst. Voor de vormgeving van ‘Branden’ werd hij genomineerd voor de Nicolaas Wijnberg Prijs. Ook is hij gastdocent verbonden aan verschillende kunstacademies in Europa.

Thomas Rupert

Uri Rapaport

Licht

Heeft het lichtontwerp gemaakt van tal van theatervoorstellingen en musicals. Hij werkte onder andere voor o.a. Zuidelijk Toneel, de Paardenkathedraal, Bos Theaterproducties, Stage Entertainment, Het Nationale Toneel, Toneelgroep Amsterdam en de Nationale Opera en Ballet.

Uri Rapaport

Arien de Vries

Kostuums

Arien de Vries studeerde theatervormgeving aan de Rietveld Academie en de Jan van Eyck
academie. Sinds haar afstuderen werkte ze kostuumontwerper voor gezelschappen in
binnen – en buitenland. Zo werkte ze voor het Amsterdamse Bos, Het Zuidelijk Toneel, NNT,
het Nationaal Toneel, Oostpool, Veenfabriek, Opera Zuid, Komische Oper, Theater Basel,
TUP in Essen, Bos Theater Producties, Orkater, Tryater en Mugmetdegoudentand.
Voor televisie heeft ze oa. Het eerste seizoen van Toren C voor haar rekening genomen.
Samen met de het vormgevingsteam won ze in 2010 de Wijnberg Scenografie prijs voor de
productie ” Van de Brug” af gezien. Haar kostuumontwerpen voor het Pauperparadijs (de
Carré versie) en Nr 14 waren genomineerd voor de Musical Awards.

Arien de Vries

Arjen Klerkx

Video ontwerp

Sinds 2005 werkend als zelfstandig video ontwerper. Technisch en artistiek verantwoordelijk voor het video ontwerp. Het gebruik van videobeeld in theatervoorstellingen is ondertussen niet meer weg te denken. Bewegend beeld als noodzakelijk onderdeel van de vertelling; dus niet enkel als illustratie. Samen met de andere disciplines wordt het hele verhaal verteld.

Arjen Klerkx

Robert van Delft

Geluid