De musical - De Koning van Amsterdam

De musical

Geniet van De Koning van Amsterdam, het ongelofelijke levensverhaal van de flamboyante ondernemer Maup Caransa. Met enkel een droom en een ongekend geloof in zichzelf werd hij multimiljonair. Een intrigerend epos over liefde, handelsgeest, oorlog en onmogelijke keuzes. In het fascinerende decor van de stad Amsterdam van de jaren twintig tot tachtig.

Het verhaal van Maup is de Nederlandse American Dream: Een jonge man van Portugees-Joodse afkomst met een tomeloze ambitie werkt zich op tot dé vastgoedondernemer van Nederland. Amsterdam is Maups monopolie. Van het Amstelhotel tot het Rembrandtplein. Hij bezit ze allemaal. Zijn leven zit vol hoge pieken en diepe dalen. Maup worstelt met zijn identiteit en gaat gebukt onder een groot oorlogsgeheim wat hij met niemand deelt. Volhardend als hij is onderhandelt hij zich uit iedere situatie. Maar dan wordt De Koning van Amsterdam ontvoerd en moet hij de ultieme onderhandeling voeren. Voor zijn eigen leven….

 

 

 

“Amsterdam is voor Maup één groot monopolyspel.”

Een spannend verhaal over verlies, ambitie en triomf en triomf en de ongelofelijke veerkracht van een overlever. In een regie van Leopold de Witte, script van Geert Lageveen en Leopold de Witte, decor van Thomas Rupert, muziek van Henny Vrienten en een triple A-cast is deze nieuwe Nederlandse musical een gegarandeerd succesverhaal. Voor iedereen die gelooft dat dromen werkelijkheid kunnen worden. NIETS IS ONMOGELIJK.